Wat is NatuurWijs?

NatuurWijs is een ervaringsgericht natuuronderwijs programma voor leerlingen van de basisschool waar verwondering en ervaring (HART) hand in hand gaan met leren van en kennis opdoen over de natuur (HOOFD) en met al de zintuigen in contact komen met natuur (HANDEN). De kinderen worden tijdens de buitendagen begeleid door professionele NatuurWijzers die opgeleid zijn om de condities te scheppen waarin een kind zich kan verwonderen, kan leren van en over de natuur en een band met de natuur kan ontwikkelen. Hiermee wordt een basis gelegd voor een duurzame samenleving.

Belang van natuur voor kinderen

Contact met de natuur heeft een nauwelijks te overschatten positieve invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van alle kinderen, vooral  op stadskinderen, en zelfs op de sociale cohesie in de wijken waar zij wonen.

Je steunt ons doel al vanaf €39,-

kaartje kopen

André Kuipers, Ruimtevaarder

“Er bestaat niet zoiets als ‘de mens én de natuur’. Mensen zijn onderdeel van de natuur. Het is heel belangrijk dat kinderen al van jongs af aan met de natuur in contact komen en beseffen dat we een eenheid vormen. Zonder natuur kan een mens niet overleven!

Vanuit de ruimte heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe kwetsbaar de natuur op onze planeet is. Houtkap, erosie, luchtvervuiling – het is van bovenaf allemaal goed zichtbaar. Aan ons de taak om voorzichtig met onze aarde om te gaan.

Het is belangrijk om ‘de natuur’ via het onderwijs bij kinderen te brengen, zodat ze op een praktische manier met de natuur bezig kunnen zijn. Zoiets blijft je altijd bij, en later, als onze kinderen groot zijn, zullen ze deze ervaring in hun handelingen meenemen en doorgeven aan volgende generaties.”

HET EVENT START OVER
0
0
Weeks
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec